top of page

Vestuvių rytas | Apie ką turėtumėte pagalvoti planuojant pasiruošimą

Vestuvių pasiruošimas, jaunosios rytas, jaunųjų rytas, praktiniai vestuvių patarimai

Iš patirties žinau, kad tinkamai suplanuotas rytinis jaunųjų pasiruošimas gali turėti labai pozityvios įtakos likusiai vestuvių dienai. Dažnai poros apie pasiruošimo etapą pagalvoja vėliausiai, tačiau juk visi žinome kiek kartų esame sugadinę sau nuotaiką vien dėl to, jog rytas prasidėjo nuo vėlavimo ar pamirštų svarbių daiktų namuose. Tad tam, kad vestuvių dieną turėtumėte kuo mažiau rūpesčių, rekomenduoju pagalvoti apie šias kelias smulkmenas.


#1 Nutarkite KAIP vyks pasiruošimas

Pirmiausia, kartu poroje nuspręskite kaip vyks rytinis pasiruošimas didžiajai dienai -

ruošitės kartu ar atskirai.

Galbūt ryte atsikėlus, po pirmojo puodelio kavos, atsibučiuosite ir vyksite į skirtingas pasiruošimo vietas, o pasimatysite tik prieš ar per santuokos ceremoniją.

O galbūt viskas vyks vienoje vietoje: Jūsų namuose ar viešbučio apartamentuose – pradedant makiažu ir baigiant apsirengimu.

Yra įvairių pasiruošimo scenarijų, tad prieš nutardami pagalvokite kas labiausiai priimtina Jums.


#2 Nutarkite KUR vyks pasiruošimas

Renkantis pasiruošimo vietą, mano rekomendacija būtų atkreipti dėmesį ne tik į estetinį aplinkos grožį, bet ir į sentimentalią pusę. Kartais nuosavų namų sienos arba tėvų namų šiluma gali atstoti gražiausius viešbučio apartamentus. Iš kitos pusės, jei jaučiate, jog norite kitokio ryto arba jei namuose nebus pakankamai vietos – rinkitės kitą variantą. Į viešbutį ar apartamentus atvykite iš vakaro. Romantiškai praleiskite paskutinįjį vakarą kaip sužadėtiniai, o rytą pradėkite pailsėję ir nusiteikę nepakartojamoms akimirkoms. Jei Jums taip patogiau arba jei po pasiruošimo vyks išvažiuojamoji santuokos ceremonija vakarinės dalies vietoje, su sodybos šeimininkais pasitarkite – galbūt yra galimybė ruoštis Jūsų užsakytuose kambariuose. Taip turėsite daugiau laiko pasiruošimui ir mažiau rūpesčių.


#3 Ar pasiruošime dalyvaus kiti asmenys

Vestuvių diena yra ypatinga tuo, jog pradedant naująjį savo šeimos istorijos etapą būsite apsupti pačių brangiausių ir artimiausių žmonių. Poroje apsitarkite, ar Jums reikalinga ir ar norite artimųjų pagalbos vestuvių rytą. Galbūt jaučiate, jog rytą norite pradėti kuo ramiau, o papildomas dėmesys tik trikdys. Būkite su savimi atviri. Jei nuspręsite kitaip, į pasiruošimą tikrai nereikia sukviesti visų svečių. Dažniausiai jauniesiems padeda Jų tėveliai, broliai ar seserys, liudininkai ar artimiausi draugai. Jų kompanija, juokas, pagalba bei tiesiog akimirkos kartu jau nuo ryto šią magišką dieną tik praturtins.


#4 Rytui skirkite užtektinai laiko

Vestuvių rytą pradėkite neskubėdami – skirkite laiko savo rytiniams ritualams bei suvokimui, jog pagaliau išaušo diena, kuriai ruošiatės ištisus mėnesius! Jei pasiruošimas vyks kitur, apgalvokite tinkamiausią maršrutą, įvertinkite eismą mieste, juk jei Jūsų šventė vyks darbo dieną, tikėtina, jog susidursite su rytiniais kamščiais. Taip pat skirkite laiko pusryčiams – net jei iš jaudulio maistas bus paskutinėje vietoje. Diena bus ilga ir kupina neišdildomų įspūdžių, o juk tam reikia energijos ir geros nuotaikos.


#5 Atsižvelkite į komandos poreikius

Išsiaiškinkite kiek laiko reikės kiekvienam Jūsų vestuvių komandos nariui rytinio pasiruošimo metu: kiek laiko bus daromas makiažas, kiek truks šukuosenos meistrė. Taip pat žinokite kiek truks foto ir video komanda užfiksuoti pasiruošimo akimirkas


#6 Daiktus pasiruošikite iš anksto

Jau iš vakaro būkite pasiruošę šventinius drabužius, avalynę ir aksesuarus, kad viskas būtų vienoje vietoje ir ten, kur turėtų būti. Apžiūrėkite ar ant avalynės, ar jaunikio kostiumo nėra likusių etikečių, ar visos sagos vietoje ir ar tikrai įsidėjote tuos auskarus, kuriuos privalote segėti vestuvių dieną.


#7 Pasirūpinkite aplinka

Kaip ir su drabužiais, taip ir su vieta kurioje vyks pasiruošimas. Ja pasirūpinkite dar iš anksto. Jei reikia, susitvarkykite. Susikurkite tokią aplinką, kuri Jūsų neblaškys ir įkvėps pozityviai. Pagalvokite apie muziką, galbūt ji Jus ryte išjudins ir užkurs dienai.


#8 Nebesijaudinkite dėl smulkmenų

Ryte pabuskite palikdami dalykus, kurių nespėjote įgyvendinti iki šventės vakardienoje. Šiandien tai jau smulkmenos, kurios gali apkartinti dienos įspūdžius ir kurių garantuoju, po tam tikro laiko, galvojant apie prabėgusią šventę – nebeprisiminsite.


#9 Nepamirškite vienas kito

Skirkite laiko suvokti kokia tai magiška diena, o ją dar įsimintinesne gali padaryti parašytas padėkos laiškas ar sentimentali dovana vienas kitam. Kartais laiške gali nugulti nuoširdžiausi žodžiai net ir ne pas pačius iškalbingiausius. Tiesiog nebijokite būti savimi!


Vestuvių ryto pasiruošimas



bottom of page